Terug naar orkest

Terug naar hoofdme

Ans Kleijer

Bij de oprichting van Aurora in 1946 was ene Henk Silvester, de broer van de moeder van Ans Kleijer. Het zit dus in de genen.  Haar vader was kunstsmid en kreeg voor een klus niet in guldens betaald, maar een kleine accordeon was op dat moment het betaalmiddel. Dat kwam wel meer voor in die tijd. Vader en moeder vonden het leuk als alle 6 kinderen les kregen en een mevrouw kwam aan huis lesgeven. Ans kreeg les van haar achtste jaar tot aan haar veertiende.

“Voor mij is muziek altijd een deel van mijn leven geweest. Bijna dertig jaar lang heb ik de Larense dansgroep “De Klepperman van Elleven” met veel plezier begeleid, samen met mijn broer Leo en andere muzikanten. Daarnaast begeleid ik nog steeds de wekelijkse zangochtend in Amaris Theodotion.”, aldus Ans

Zelfs thuis wordt de accordeon vaak omgehangen en oefent ze de stukken van het orkest, maar ook liedjes uit Europa en Israël passeren dan de revue.

Ze is, met tussenpozen, al ruim tien jaar actief bij Aurora.
En als ik vraag: “Waarom Aurora?” dan floept ze eruit: “Ik bezocht een keer hun jaarconcert en wist het meteen: hier wil ik bij horen!”

Blijven dus!