Terug naar orkest

Terug naar hoofdme

Cees Bus
Ik ben bij het NOB in Hilversum jaren werkzaam geweest, maar nu al jaren met pensioen. Elke dag is genieten.  Als jonge man kwam ik bij MCC en speelde mondorgel. Maar ik hoorde andere leden hoorn spelen en werd in vuur en vlam gezet. Dat moest ik ook. Mijn vrouw duwde mij, ge- goedertrouw, de richting van de accordeon op en weer was ik volslagen  fanatiek. Door De heer v.d. Heiden, dirigent van MCC, ging ik naar de muziekschool en uiteindelijk heb ik van hem het stokje over genomen. Wat een fantastische man.

Nu sta ik voor een nieuwe periode in mijn muzikale loopbaan; Aurora had en heeft een dirigent nodig nadat Rob Kater na 10 jaar superwerk aan gaf het stokje door te willen geven en wat doe je dan? De oudste vereniging van Laren ter ziele laten gaan of helpen? Het antwoord is duidelijk: Ik ga er voor! Ik ben een verenigingsman en geloof erin dat enthousiasme van mij deze vereniging door een moeilijke tijd kan helpen. De accordeon is niet nummer één in onze muziekcultuur op dit ogenblik, hoewel veel popgroepen de accordeon hebben teruggevonden. Laten we hopen dat over enkele jaren Aurora weer een grote vereniging in het Gooi is.

We gaan een nieuwe start maken. Geen gezeur over geld (zoals elke kleine vereniging is dat het grote probleem) maar enthousiast naar een niveau werken dat voor dit orkest haalbaar is.

Aurora blijft, aan mij zal het niet liggen.