Terug naar orkest

Terug naar hoofdmenu

Lidy Muller

Op 11 jarige leeftijd heeft ze  accordeon les genomen omdat haar vader accordeon speelde en het haar leuk leek om dit ook te kunnen.
“Als hij speelde was het vaak gezellig en hadden we thuis een feestje. Na ongeveer 2 jaar ben ik er mee gestopt, ik vond de muziek en het instrument niet hip in die tijd.
Ongeveer 25 jaar geleden ging het weer kriebelen en wilde ik weer iets met muziek. Ik wist dat ik niet zoals mijn vader de liedjes uit mijn hoofd kon spelen en om het mijzelf niet al te moeilijk te maken was de accordeon  het meest voor de hand liggende instrument, bovendien mijn oudste zoon had muziekles van een leraar die ook accordeon les kon geven en die nog ergens een oude accordeon te koop wist”.

De accordeon was snel gekocht, gereviseerd en sindsdien speelt  ze dat de stukken ervan af vliegen.

Tot drie jaar geleden heeft ze trouw haar opdrachten geoefend, maar vond het toen genoeg en stopte met lessen. Sinds 1999 is ze lid van Aurora en met veel plezier. Om samen in een club te spelen viel in het begin niet mee, maar na een poosje wende ook dat. Ze  vindt het leuk om met anderen muziek te maken en van  de gezelligheid, zoals bij Aurora,  geniet ze volop. Naast het oefenen voor optredens organiseert ze (Lidy is voorzitter van Aurora) samen met de andere bestuursleden ook leuke uitjes.

“Ja, en dan heb ik ook nog andere interesses:  tennissen, schaatsen, zeilen,  wandelen, theater- en concertbezoek.

Eén ding is zeker, Lidy verveelt zich niet.