Terug naar orkest

Terug naar hoofdmenu

Rick ten Hengel
rick 2022

Komt het, doordat veel popgroepen tegenwoordig weer de accordeon als begeleidend instrument inzetten of is het gewoon toeval, maar ons jongste lid Rick koos er wel voor. Hij is nu drieëntwintig jaar oud. Door filmpjes te bekijken op youtube was zijn interesse voor de accordeon gewekt en toen zijn vader op de proppen kwam met een accordeon nog van overgrootvader, moest er ook een leraar worden gezocht.

Rick: “Ik heb vroeger naast Frank, een enthousiast lid van Aurora gewoond en mijn ouders wisten nog dat hij accordeon speelde. Hij bracht ons in contact met Aurora en sinds enkele weken kijg ik daar les. Ik probeer nog steeds elke dag een half uur te studeren. Soms lukt dat wel, maar soms ook niet." Dat meldde Rick bij zijn  begin.

We zijn enkele jaren verder. "Accordeon spelen vind ik fantastisch en soms ga ik met Ans Kleijer naar zorgcentra om een middag leuke oude melodieën te spelen. De bewoners vinden het leuk en daardoor heb ik dubbel plezier.

Het sleutelen aan auto’s vind ik echt leuk, heb een opleiding daarvoor gedaan en ben ik nu een gediplomeerd en enthousiast automonteur. ”

Hij houdt van accordeonmuziek, dat is duidelijk. Vooral liedjes van Frans Bauer, André Rieu en de muziek die zijn ouders op het koor zingen. Maar hij heeft meerdere hobby’s: fietsen, filmen en foto’s maken en computeren. Als ik vraag: Wil je zelf nog wat toevoegen, komt hij met een heel goede wens. “Ik zou het leuk vinden als er in de toekomst meer kinderen van mijn leeftijd accordeon gingen spelen en dat we dan in het orkest mogen meedoen.”

Laten we hopen dat deze wens werkelijkheid wordt.