Terug naar orkest

Terug naar hoofdmenu

Rick ten Hengel

Komt het, doordat veel popgroepen tegenwoordig weer de accordeon als begeleidend instrument inzetten of is het gewoon toeval, maar ons jongste lid Rick koos er wel voor. Hij is pas vijftien jaar oud. Door filmpjes te bekijken op youtube was zijn interesse voor de accordeon gewekt en toen zijn vader op de proppen kwam met een accordeon nog van overgrootvader, moest er ook een leraar worden gezocht.

Rick: “ik heb vroeger naast Frank gewoond en mijn ouders wisten nog dat hij accordeon speelde. Hij bracht ons in contact met Aurora en sinds enkele weken krijg ik daar les. Ik probeer elke dag een half uur te studeren; soms lukt dat wel, maar soms ook niet. Ik zit op een VMBO school en doe voertuigentechniek. Het sleutelen aan auto’s vind ik echt leuk en hoop later als automonteur te kunnen werken”

Rick houdt van accordeonmuziek, liedjes van Frans Bauer, André Rieu en de muziek die zijn ouders op het koor zingen. Maar hij heeft meerdere hobby’s: fietsen, filmen en foto’s maken, vissen en computeren. Als ik vraag: Wil je zelf nog wat toevoegen, komt hij met een heel goede wens. “Ik zou het leuk vinden als er in de toekomst meer kinderen van mijn leeftijd accordeon gingen spelen en dat we dan in het orkest mogen meedoen.”

Laten we hopen dat deze wens werkelijkheid wordt.