Terug naar orkest

Terug naar hoofdmenu

Sita van den Bergh

Als klein meisje van tien wilde ik muziek leren spelen en de accordeon werd het instrument. Ik kreeg les van Meneer Klein, die dirigent was van “Musicordia” in Hilversum. Een geweldige tijd! Ik ben ongeveer tien jaar lid geweest en met veel plezier gaven wij concerten. ”We hadden veel uitwisselingen met Duitse orkesten. “  Helemaal leuk was het dat ik toendertijd een superleuke man, Loek van den Bergh, hier leerde kennen. Om kort te gaan, we kregen verkering, trouwden en kregen twee kinderen: Cynthia en Dennis.  Cynthia heeft meegespeeld in Aurora, want Loek was onderhand dirigent van het A- en B orkest van Aurora geworden. (En zijn dochter en ook zijn zoon waren alles voor hem!).
Door Loek ben ik ook gaan spelen bij Aurora en met tussenpozen altijd met veel plezier. Een donkere periode is het overlijden van Loek geweest waardoor ik de accordeon zo ver als mogelijk op de zolder verstopte. Maar, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ben weer lid geworden van Aurora.

Arjen is in mijn leven gekomen en in 2009 ben ik met hem getrouwd; Loek is niet vergeten, maar wat heerlijk om weer echt gelukkig te zijn. Naast mijn hobby’s breien, oude dakpannen beplakken, knutselen, maar ook oppassen: /spelletjes spelen/ tv kijken/wandelen/verven en kleien met mijn drie superkanjers van kleinkinderen, zorg ik voor mijn ouders van 88 jaar oud. Ik ben hun kind en zij mogen van mij nu verwachten dat ik ze de liefde geef die zij mij mijn hele leven hebben gegeven.

Maar elke donderdag om 20.00uur begint het orkest en dan is het genieten. Spelen we in de maat? Weten we precies wat de dirigent wil? Kan ik dit wel aan? Overbodige vragen, want het is genieten!

Het is zo!