De geschiedenis van Aurora

Terug naar hoofdmenu

Eind 1945 kregen de heren Joop Puijk en Henk Vos het idee om hun hobby, het musiceren op de accordeon, meer vorm te geven. Dit alles vond plaats in het café De Bijenkorf in Laren.
Begin 1946 was het een feit:  accordeonvereniging Aurora was opgericht. In die tijd was het orkest nog heel klein: Gijs vd Hulst was de dirigent en het orkest bestond uit Jan vd Water, Henk Vos, Joop Puijk, Henk Silvester en het jongste  lid Coby Bijlaard.
Al snel groeide Aurora, want door de jaren heen hebben alle dirigenten hun stempel op de muziekkeuze, maar zeker ook op het niveau gedrukt.
Vier jaar later bestond Aurora al uit 21 actieve leden; er werd in die tijd heel veel voor het verenigingsleven gedaan.
 
                        Jaarlijks verzorgt Aurora een avondvullend programma.
In de afgelopen jaren zijn er heel wat thema's aan bod gekomen. Zo waren de uitvoering in 1987 met als thema Country-muziek en in 1991 de Tiroleravond een groot succes.
Aurora heeft in alle jaren van haar bestaan op verschillende locaties gerepeteerd en haar uitvoeringen ten gehore gebracht.
Café De Bijenkorf in Laren (waar het allemaal begon), De Blaercom in Blaricum, Het Parcifalgebouw aan de Eemnesserweg, (wat afgebroken is)  en nu  in het Muziekcentrum Schering en Inslag, Eemnesserweg 15A in Laren; allemaal leuke onderkomens waar met veel plezier en ijver werd en wordt gerepeteerd.

 

 

                                           

In het verleden heeft Aurora meerdere keren meegedaan met concoursen, georganiseerd door de Novam. Zo ook op 18 november 1984 in Almelo, waar Aurora o.l.v. Loek vd Bergh  "Über Land und Meer" van Götz  en het nummer "In einem Japanische Teehaus" van Mahr ten gehore bracht. Met maar liefst 288 punten sloot Aurora een goed optreden af.
  Je speelt accordeon, je bent dirigent, je oefent elke dag thuis jouw partij, maar het gaat natuurlijk om de uitvoering voor publiek. Spanning vooraf, maar bijna altijd na afloop dat grandioze gevoel dat het klonk zoals de dirigent het wilde, het publiek genoten had en enthousiast was. Jaarlijks geeft Aurora een concert met het A- en B orkest, maar daarnaast wordt er ook (soms op verzoek) in bejaardenhuizen, markten en concoursen opgetreden.
Enthousiast geworden? Altijd al bij een leuk orkest willen meespelen? Accordeon willen leren spelen, maar het is er nooit van gekomen? Doe dan nu die kleine stap en neem contact op met:

Lidy Muller, lidymuller@outlook.com of bel 035-6563220
Wij, Aurora, vinden het leuk als je komt meespelen.

Terug naar hoofdmenu